Bilgi Mekanı!
 
  Bize buradan mesaj gönderin
  Ana Sayfa
  Atatürk
  İngilizce Testi
  Yararlanabilecekleriniz
  Türkçe 5.sınnıf
  Biraz da eğlenelim...
  Anında ne ile ilgilidir?
  Bilgi Şiiri
  Atatürk Şiiri (Şiir yana doğrudur)
  Adminimiz!
  5. sınıf Sosyal bilgiler Adım adım Türkiye
  Üye ol
  4.Sınıf-Sosyal-Bilgiler
  4.sınıf-Yaşadığımız-Yer
  SAYFA ADI DEĞİŞSİN Mİ?(ANKET)
  5. Sınıf Dünya,Güneş ve Ay
  Müzik
  Fıkralar
  Ödev Kapağı
  Dikdörtgenin Çevresi
  Karenin Çevresi
  5. Sınıf Aritmetik Ortalama
  Atatürk'ün Geometrideki Yeri
  Çember (5. Sınıf)
  Alan Hesaplama
  Sıfatlar 4. ve 5. sınıf
  5. Sınıf-Kaynaştırma-Benzeşme
  5. Sınıf Özne-Yüklem
  Mecaz Anlam 3.4.5. Sınıf
  Ses Bilgisi
  Eylem 5 sınıf.
  Canlılar Dünyası 5 Sınıf
  Maddenin Değişimi ve Tanınması
  Vücudumuz Bilmecesini Çözelim
  Pi sayısı
  Destekleyici ve Açıklayıcı Konu Anlatımı
  Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Test
  Toplum İçin Çalışanlar
  Bugünki zeki sayısı
  Galatasaray
  Çiçek(Alıntı değildir)
  Bizden Alıntı Yapıyorlar!
  Çokgenin Tanımı
  Düzgün Çokgenlerin Tanımı
  Alan Hesaplama Yeri
  3. Sınıf Türkçe Genel Değerlendirme
  Küf Mantarları
  5. Sınıf Healty Problems
  İngilizce Hastalıklar
  Şapkalı Mantarlar
  Maya Mantarları
  Eğlence Sayfası
  3. Dereceden Bilinmeyenli Denklemler
  Mastar 5. sınıf
  Fiil 5. sınıf
  Komik Fıkralar
  bilgim-bilgim.tr.gg
  Türk Beşleri Nedir ?
  Gizli
  Ziyaretçi defteri
  6. Sınıf Ebob Ekok
Sayfalar pınar pınar BİLGİ sunar nur sunar. Bilgisiz hayat nefessiz hayata benzer.
4.sınıf-Yaşadığımız-Yer
Soru 1.   Hangisi krokinin özelliklerinden değildir?

Sembollerden yararlanılması
Ölçekli olması
Kuşbakışı olması
Kabataslak çizilmesi






Soru 2.   Güneş hangi yönden doğar?

A) batı               B) güney

C) doğu                     D) kuzey







Soru 3.   Aşağıdakilerden hangisi yön bulmamıza yardımcı olur?

A)  pusula            B) kuş yuvaları

C) çalar saat          D) ağaç dalları

        
        



Soru 4.   Depremi en doğru biçimde hangisi tanımlar?

Barajların taşması
Kar kütlesinin kayması
Toprağın kar sularının etkisiyle kayması
Çeşitli nedenlerle yerin sarsılması

        
        



Soru 5.   Coğrafi yönler hangisine göre belirlenmiştir?

A)Kutup Yıldızı’na göre
B)Mevsimlere göre
C)Güneş’in doğuş ve batışına göre
D)Ay’ın Dünya etrafındaki hareketine göre

        



Soru 6.   Hangisi yön bulma yöntemi değildir?

A)Bulutların hareketlerini incelemek
B) Pusula kullanma
C)Karınca yuvalarına bakarak
D)Güneş tam tepede iken(öğleyin) dik bir çubuğun gölgesini incelemek

        



Soru 7.   Hangisi depremin yıkıcı etkilerine karşı alınabilecek önlemlerden değildir?

A) Binaları az katlı yapmak
B) Sivil savunma ekipleri kurmak
C) Zemin koşullarına uygun inşaat teknolojileri kullanmak
D)Deprem kuşağındaki bölgelerde yerleşim yerleri kurmamak



Soru 8.    I. Doğu
         II. Güneydoğu
          III. Sis
Yukarıda verilen kavramların sınıflandırılması hangi seçenekte doğru verilmiştir?

Anayön- hava olayı-arayön
Hava olayı-arayön-anayön
Anayön-arayön-arayön
Anayön- arayön- hava olayı


Soru 9.   Hava durumu tahminleri ifade edilirken hangisinden yararlanılmaz?

A) sembol            B) pusula

C) sayı               D) grafik






Soru 10.   Bir akarsudaki balıkların ölmesinden hangi sonuç çıkarılmaz?

A) Balıkların fazla ürediği
B) Doğaya karşı duyarlı davranılmadığı
C) Suya balıklar için zararlı atıkların karıştığı
D)Doğal dengenin bozulmaya başladığı




Soru 11.   Hangisi erozyonu hızlandıran etkenlerden değildir?

A)Ormanların yok edilmesi
B) Hayvanların bilinçsiz otlatılması
C) Yamaçların dikine sürülmesi
D)Barajların yapılması






Soru 12.    Yönler ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

A)Karıca yuvalarının toprak yığılı kısmı sürekli güneyi gösterir.
B) Doğu bir ara yöndür.
C) Pusula iğnesinin renkli ucu sürekli kuzeyi gösterir.
D)Kaybolduğumuzda sürekli kuzeye doğru gidilirse yolumuzu daha kolay buluruz.
 


Soru 13.   Depreme karşı hazırlık yapacak olursak ilk önce hangisini yapardık?

Evimizi depreme karşı dayanıklı yapmak
Elektrik, gaz ve su akışını kesmek
Kan bağışında bulunmak
Deprem çantası oluşturmak






Soru 14.   Çevre sorunlarıyla hangi kurum ilgilenir?

A)  Belediye başkanı    B) Kızılay Kurumu

C) Çevre Bakanlığı    D) Kamuoyu








Soru 15.   Depremin süresi  ve şiddeti hangi alet ile ölçülür?

A) barometre         B) fay

C) termometre         D) sismograf




Soru 16.   Aşağıdakilerden hangisi bir yönüyle diğerlerinden farklıdır?

A) sembol            B) çevre

C) kroki                     D) grafik







Soru 17.   I.Deprem
      II. Fırtına
     III. Yağmur
Yukarıdakilerden hangileri hava olayı değildir?

A) yalnız I            B) yalnız II

C) I ve II             D) II ve III





Soru 18.   Kutup Yıldızı hangi yönü gösterir?

A) Güney             B) Doğu

C) Batı                D) Kuzey







Soru 19.   ‘’Japonya, şiddetli depremlerin ve tsunamilerin çok sık yaşandığı bir ülkedir. Fakat Japonya’da depremlerden kaynaklanan can kaybı depremlerin şiddeti ile karşılaştırıldığında çok küçüktür.’’
Bu bilgiden çıkarılabilecek en doğru sonuç hangisidir?

A)Japonların otoyolları depreme dayanıklıdır.
B)Japonlar, teknolojik ilerlemeye çok önem vermektedir.
C) Japonya’da depreme karşı etkili önlemler alıp uygulanmaktadır.
D)Japonya gelişmiş bir ülkedir.


Soru 20.   İnsanları hava olayları ile ilgili bilgilendiren kuruluş hangisidir?

A) Rasathane      B) Meteoroloji

C) Kızılay        D) Verem Savaş Derneği






CEVAP ANAHTARI


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
B C A D C A B D B A D C A C D B A D C B





Bu sayfa hakkında yorum ekle:
İsminiz:
E-mail adresiniz:
Mesajın:

www.bilgim-bilgim.tr.gg  
  http://www.izlesene.com/video/sean-paul-got-to-love-you/4837679  
Reklam  
   
Bilgiiiiiiii  
  Kalem kılıçtan üstündür...  
Zaman bir öğretmendir her öğrenciyi öldürür...  
  Her bildiğini söyleme, fakat her söylediğini bil Marcel Lenoir  
Bilgili adam güneş gibidir, girdiği yeri aydınlatır Zübeyr Gündüzalp  
  Bilgi, bölüşüldükçe artan hazinedir Bhartrihari  
Bilgi..... Bilgi......Bilgi her zaman her yerde bilgi!  
  Sağlam kafa sağlam vücuttaysa,sağlam vücutta sağlam kafada bulunur.

Kaan Beyaz
 
Sitemizde 3 ziyaretçi (39 klik) Zeki buradaydı!
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=
Bizim amacımız kesinlikle ve kesinlikle sizin bilgi edinmenizdir.İyi bilgiler....